Kırmızı kategoriden bir isim daha etkisiz hale geldi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kırmızı kategoride aranan terör örgütü üyelerinden Agit Bismil kod adlı terörist Aydın Şimşek'in etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kırmızı katagoride aranan terör öörgütü üyelerinden Agit Bismil kod adlı teröris Aydın Şimşek'in etkiz hale getirildiği belirtildi.

Türkiye'de ve yurt dışında yapılan operasyonlarla terör örgütü üyelerinin üst düzey yöneticileri ve bir çok üyeleri etkisiz hale getirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile Sofi Nurettin kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

KIRMIZI KATEGORİDEN BİRİ DAHA ETKİSİZ HALE GELDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları kapsamında MİT Başkanlığından alınan istihbarat çerçevesinde, Diyarbakır Lice kırsalında, jandarma SİHA/İHA, jandarma özel harekat ve komando birlikleri ile gerçekleştirilen operasyonda 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Diyarbakır sorumlusu olarak faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesi'nde 10 milyon liraya kadar ödülle "Kırmızı" kategoride aranan "Agit Bismil" kod adlı Aydın Şimşek olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen teröristin 2018'den bu yana kanlı terör eylemlerinin talimatlarını vererek, birçok vatandaşın yaralanması ve öldürülmesi olaylarının faili ve azmettiricisi olduğu bildirildi.

18 May 2021 - 22:14 - Transferler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Galatasaray Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Galatasaray hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Galatasaray editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Galatasaray değil haberi geçen ajanstır.