UEFA Şampiyonlar Ligi finali için şok açıklama geldi

2020 yılı Uefa Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da yapılacağına dair bir karar alınmıtı. Olimpiyat Stadında oynanması beklenen finalin yapılan açıklama sonrasında Portekiz'de yapılacağı belirtildi.

2020 yılı Uefa Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da yapılacağına dair bir karar alınmıtı. Olimpiyat Stadında oynanması beklenen finalin yapılan açıklama sonrasında Portekiz'de yapılacağı belirtildi.

Avrupanın Şampiyonlar şampiyanunun belirleneceği UEFA Şampiyonlar Ligi 2020 finalinin İstanbul'da yapılması planlanıyordu. UEFA yetkilileri tarafından maçın oynanmasına kısa bir zaman kala karşılaşmanın başka bir ülkede ve yerde yapılacağına ilişkin açıklama geldi.

FİNALDE MANCHESTER CİTY VE CHELSEA OYNAYACAK

Bilindiği gibi Şampiyonlar Lig'inde finale kadar gelen iki isim belli oldu. Gruplardan ve yapılan mücadelelerden sonra iki İngiliz takımı adını finale yazdırmayı başarmıştı. Son karşılaşmalarda rakiplerini eleyerek yarı finalden finale yükselen Manchester City ve Chelsea takımları final karşılaşmasında kozlarını paylaşacak.

İNGİLİZ YETKİLİLER TALEP ETTİ

İki İngiliz takımının finale kalmasının ardından İngiliz yetkililerin final karşılaşmasının başka bir ülkede yapılmasına yönelik başvuru yapıldığı belirtilmişti. İngiliz Hükümetinin uyguladığı yeni tip karonavirüs tedbirleri nedeniyle Türkiye'ye seyahat engeli getirilmişti. Bu sebeple UEFA'ya başvuru yapıldı ve UEFA tarafından bir açıklama sonunda geldi.

UEFA final karşılaşmasına sayılı zaman kala yaptığı açıklamada, Manchester City, Chelsea maçını tarafsız bir saha olan Portekiz'in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'nda yapılmasına karar verdildiğini bildirdi

Final müsabakasında her iki takımdan 6'şar bin seyircinin tribünde yerini alacağı bildirildi.

Türk makamlarının son iki yıldır Şampiyonlar Ligi finalini başarılı bir şekilde düzenlemek için çalıştığı vurgulanan açıklamada, "UEFA, devam eden ortaklık ve iş birliği ruhunun yanı sıra bu özel durumda gösterilen anlayış için oldukça minnettardır ve İstanbul için gelecekteki fırsatları acilen araştıracaktır." ifadelerine yer verildi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de Türkiye'nin geçmişte birçok organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, "Yakın gelecekte Şampiyonlar Ligi finali ve daha birçok etkinlik için İstanbul ve Türkiye'de olmayı umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

13 May 2021 - 21:01 - Futbol


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Galatasaray Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Galatasaray hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Galatasaray editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Galatasaray değil haberi geçen ajanstır.